2 augusti 2013

Födelsedag i Falkenberg

Just nu sitter jag på tåget på väg ner till Falkenberg. Tack SJ för sommarkampanjen som gav mig billiga biljetter i första klass! Känns såå lyxigt och dessutom ingår gratis internet. ^^

Senast jag var nere i Falkenberg var sista helgen i maj och eftersom jag kom på att jag inte gjort något inlägg om det så tänkte jag att det är ju ett strålande tillfälle att göra det när jag åter är på väg dit! Anledningen till förra besöket var...


...som rubriken sa en födelsedag, men inte vilken födelsedag som helst utan min kära lilla morfars 90-årsdag! Hela storfamiljen med mostrar, morbröder och kusiner var där och vi hade stor familjemiddag på lördagskvällen. Superkul att träffa allihop, det blir ju inte alltför ofta. Också kul att mina kusiner har börjat växa upp så det att det börjar bli riktigt kul att hänga med dem. (Mamma och hennes syskon har lyckats få barn i varsitt decennium! Detta gör att det är viss åldersskillnad mellan oss, men nu är alla utom den sista syskonkullen vuxna. ^^)
Min look för familjemiddagen. Klänning: H&M, hårband: Accessorize.

På söndagen var sedan morfars födelsedag på riktigt och då ställdes det till med kalas och öppet hus så hans vänner och bekanta fick komma dit och fira!
 

Haha, camwhoring much? ;) Stod och tog bilder på mig själv tills brorsan kom på mig och hjälpte till och tog en helbild! Klänning och kofta: Gina tricot, örhängen: Topshop. Jag hade ett par skor från Melba som jag stolpade runt i hela dan också, men bilderna tog jag när de åkt av efter att gästerna åkt hem.


På måndagen hade jag semester. Anledningen var inte bara att vi hade haft fest för morfar. Eftersom att hela familjen var samlad hade vi också urnsättning av mormor som gick bort i januari. Det var fint och jag tror gravplatsen morfar valde blir väldigt bra. Jag blev dock inte så lite chockad när de kommit ut med urnan och morfar och mamma puttar fram mig. Jag fick sänka mormor i jorden, det kändes oerhört speciellt. Men det kändes bra också, jag är hennes äldsta kvinnliga barnbarn och hennes namne. Mormor hette Teresia i andranamn så det är henne jag är döpt efter.

Vi ville inte att det skulle kännas så tungt så jag hade mer vanliga färgglada kläder den dan. Top: Rut m. fl., kjol: H&M, örhängen: födelsedagspresent från arbetskamrater förra året. Bilderna tog jag i brorsans badrum på kvällen. Jag bodde ju fortfarande inneboende hos honom då. Tänk att det redan är snart två månader sen jag flyttade in i min nuvarande lägenhet!
 

Jag hittade också en bild på min nuvarande eyeliner. Den var helt ny till den där helgen. Sedan jag köpte min första japanska eyeliner under min senaste resa 2010 så har jag uteslutande använt japanska. Jag vet inte vad de västerländska sminkmärkena tänker med, men jag har inte hittat något sminkmärke här hemma som gör flytande eyeliner med bra pensel. Jag gillar eyeliner i flytande pennform och de japanska har en bra pensel i pennan som är lätt att måla med och väldigt exakt. De flesta märkena här har filtspetsar i sina pennor vilket inte ger lika exakta linjer + att de blir noppriga och dåliga alldeles för fort. Den här gången provade jag Diamond Beautys eyeliner eftersom att jag älskar deras lösfransar och puder (plus att den var billig). Den är helt ok, men det är inte den bästa jag haft så jag kommer förmodligen inte köpa den igen.

Så blev det lite sminkprat på slutet också. Nu är jag snart framme i Gbg där jag ska byta tåg så det är bäst att avsluta nu. Måste bara flika in att Sverige är fantastiskt vackert att resa i. Vilket land och vilken natur vi faktiskt har!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar