29 juni 2014

Maj-Juni: Födelsedagar, möhippa och Världens fest...

Tänk att juni månad snart är slut! Det har varit en mycket busy månad för mig, nya arbetsuppgifter och roliga grejer på helgerna. Detta är första helgen på länge som jag varit hemma hos mig själv. Idag har jag passat på att städa upp i min röra. Mycket välbehövligt, det såg ut som ett bombnedslag... Imorrn tänkte jag att jag skulle få det städat också, damråttorna hopar sig... Men nu tänkte jag berätta och visa lite om vad jag har haft för mig den senaste månaden...

Jag börjar en bit tillbaka bort i maj. Min söte lille bror fyllde farbror och vi var hemma i K-d och firade honom! Det bjöds på smörgåstårtor och hembakad gräddtårta. Jag fick äran att dekorera den, det ska föreställa en banbil i full karreta! ;)

Jag gav honom den här fina skålen i födelsedagspresent. Den är från serien "Rödlistan" från Rörstrand.


Styvbrorsan leker med min kamera och fotar mig och lillebror!

Helgen månadsskiftet maj-juni styrde jag åter kosan hem till Karlstad. Det var dags för Världens fest! Det är ett evenemang som anordnas av svenska kyrkan vart annat till vart tredje år för att sätta fokus på det internationella arbetet och hållbar utveckling. Jag var på det för två år sen i Malmö och tyckte det var himla bra, så det kändes självklart att åka igen när det nu var i min fina hemstad! Det blev en fantastisk helg med intressanta seminarier, fina gudstjänster och möten med underbara före detta arbetskamrater.

Första kvällen var det inledningskonsert/mässa uppe i Löfbergs arena. Jag promenerade dit längs med älven och förundrades över vattenmassorna. De nådde sin kulmen den där helgen och tydligen hade det inte vart så mycket vatten i Klarälven på 20 år!


Min look den första dagen. Den röda väskan fick man som deltagare att lägga saker i.

Mötet avslutades med sändningsmässa på Sandgrundsudden på söndagen. Vädret var fantastiskt! (Inte som nu när regnet bara öser ner därute...) Förhoppningsvis blir det en ny Världens fest 2017, men det är inte bestämt vart. Vart det än blir kommer jag gärna tillbaka! Var lika nöjd med min andra fest som den första!


En outfit från första veckan i juni. Topp: B-young, byxor och skor: H&M.


På nationaldagen hade vi sommarkonsert med kören och sedan efterföljande körfest. Konserten var lyckad, vi sjöng nordiska sommarsånger, och festen var trevlig. Min konsertlook ser ni ovan. Tröja: Weekdays, klänning (här som kjol): H&M, skor: Din sko.

Dagen därpå for jag in till Stockholm för att fira min födelsedag lite till. Jag hade från början tänkt att vi skulle sjunga karaoke, men det ena stället var stängt för renovering och det andra uppbokat... Då blev det bio och en efterföljande öl på uteservering istället! Vi såg Malecifent. Tyckte den var jättebra! Men sen har ju Törnrosa alltid varit en av mina absoluta favoriter bland Disney-filmerna. Vet inte hur många gånger jag såg den som liten... Det var kul att se historien från en ny vinkel, tyckte det var ett bra grepp.Kvällens look: klänning: Gina tricot, bälte: d.i.a., skor: H&M. (Tycker själv att outfiten blev ganska lyckad. Eller vad säger ni?)

Nedan lite fler outfits från andra veckan i juni medans värmeböljan fortfarande var kvar. Kom tillbaka! Jag vill att det ska vara varmare än 10 grader ute!


Topp: H&M, shorts: Lindex, skor: Accesorize.


Topp: H&M, shorts: Lindex, skor: Bianco.


T-shirt: fått från min syster, kjol: Gina tricot, skor: Vagabond.

Helgen före midsommar var det dags att fara ner till Västergötland för att överraska en av mina goda vänner från studietiden på Alnarp. Hon ska gifta sig i augusti och nu var det dags för möhippa!


Vi samlades på morgonen blev utstyrda i söta små rosa hattar och rövade bort S när hon kom för att hämta en av oss på tågstationen.


Första anhalten blev att hon fick spela in "Älskade ängel" i en skivstudio! När det var klart for vi upp på Kinnekulle och hade picknick med en underbar utsikt över Vänern.
Under dagen fick S öppna paket som hon skulle gissa vem de var från. Mitt innehöll ärtor och vitlök. Inte så svårt att lista ut om man bott på Lommaborgen... (Mycket student-internt.)


På eftermiddagen for vi hem till en av tjejernas pappas gård där det blev fika i trädgården och fotograferande av S i lättklädda situationer på bland annat fyrhjuling! ;)


Min look på dagen. På kvällen blev det bastubad på badhuset, följt av piff, mat och förfest och därefter utgång på Stadt. Det var en mycket lyckad kväll och riktigt länge sen jag dansade så mycket! Fick sova över hos S och äntligen se hennes nya hus! Det var jättefint med mycket mark till trädgård. Dagen därpå for vi ut till hennes släkts sommarstuga ute på Kållandsö. Jag fick mig sommarens första dopp i Vänern! Det var svinkallt och jag blev också mycket riktigt förkyld sen. Var ju svinförkyld på midsommarafton sen...

Ja detta är väl ungefär vad jag haft för mig den senaste månaden. Tror inte juli blir riktigt lika händelsefull, men lite roligheter har jag att se fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar