14 maj 2013

Vårvecka

Oj vad tiden går fort! Det har redan gått en vecka sen jag bloggade sist och våren har verkligen exploderat. Jag har gjort en massa senaste veckan och tagit en massa bilder, men jag har haft så mycket för mig eller varit så trött när jag inte gjort saker att det helt enkelt inte blivit nån tid över till bloggen. Därför tänkte jag nu göra en rejäl uppdatering om vad jag haft för mig sen sist! Vi börjar från början...

Förra söndagen följde jag med min brorsa på bilträff. Denna gång bar det av till Lunda flygfält för konbanekörning. Jag har inte varit med på konbana förut, och även om detta också var trevligt så måste jag säga att jag gillar de riktiga banträffarna bättre.



Som vanligt fanns det en del snygga bilar att spana på. Den här gången var jag dock mer intresserad av att ta kort på alla fina vitsippor och blåsippor som stack upp i skogsbrynet!


Brorsan fick iallafall testkört banbilen efter vintern men tyvärr slutade det hela ganska snopet. Lagom till lunch rasade kylaren och det var bara att packa ihop kalaset och fara hem. Det var nu säkert lika bra det för jag måste ha drabbats av solsting. På kvällen var jag jättesnurrig och mådde illa. Var ett under att jag lyckades göra mig förstådd i dimman till min kompis och att vi lyckades boka flygbiljetterna till Japan!

 

På måndagsmorgonen kände jag mig fortfarande rätt konstig men dagen blev snart bättre! Jag upptäckte de första körsbärsblommorna och på kvällen blev jag bjuden hem till en vän på pankakstårta!



Jag förra måndagen: skjorta: Vero moda, jeans: Gina tricot och skor: Converse.


Det var en rätt social vecka. På onsdagskvällen (som ju var helgdagsafton) fick vi besök av en barndomskompis som hade vart ner till sthlm på kurs. Det var länge sen jag såg honom sist så det var väldigt mysigt. Vi käkade thaimat, pratade ditt och datt och kollade gamla melodifestivallåtar på svt. ^^

 Nedan jag i onsdags: blus: sheinside, jeans: Gina tricot och skor: Skopunkten.


Blusen har tryck med corgihundar och guldnitar på axlarna!
 
På torsdagen var det sedan Kristi himmelsfärdsdag och ledigt. Jag hade hört att körsbärsblommorna i Kungsträdgården skulle vara i full blom så jag ville in till stan och kika på dem. Det visade sig rätt snart när vi kom in att jag inte var ensam om den idén...




Såå mycket folk och alla sprang runt med kameror och mobiler i högsta hugg. Själv hade jag systemkameran med mig ...men upptäckte till min stora förargelse att jag glömt bort att ladda batteriet i den. Så det fick bli mobilbilder igen... Trots trängseln så är det ändå en fantastisk upplevelse. Det blir porrigt mycket blommor när x antal träd blommar på så gott som barkvist samtidigt. Om jag inte missminner mig så tror jag att det är Prunus 'Accolade' som är planterade i kungsträdgården. En av mina favoriter!




Jag i torsdags: hatt: Åhléns, klänning: Indiska, skor: Skopunkten.
Det var fantastiskt varmt och skönt ute. Riktig sommarvärme! Jag premiäranvände mina spetsshorts under klänningen. Kändes riktigt bra, ingen fara skedd om vinden tar tag i klänningstyget! ^^ Jag var rädd att slokhatten skulle kännas för varm, den är gjord i ull, men den var faktiskt perfekt för vädret! Det blev aldrig för varmt om huvudet men den skärmade av solen perfekt!

 När vi var nöjda med kungsträdgården promenerande jag, och bror min som var med mig, bort mot gamla stan och mötte upp med brors flickvän. På vägen dit gick vi förbi dessa fina planteringar utanför slottet. Små uppstammade häggmispelbuskar (Amelanchier) omgivna av bellis, penséer, pärlhyasinter, Thalia-narcisser och rosa förgätmigej. Supersnyggt!



En urna saknade träd...

 Dagen på stan slutade med macka och islatte på Espresso House. Yummy!


På fredagen var det tillbaks till jobbet igen. Det vart dock en extremt lugn dag eftersom att de flesta hade semester. Det var bara jag och en till där... Så här fin är utsikten från kontoret. Björk, bergskörsbär (Prunus sargentii), och långt därborta en Magnolia kobus. Bergskörsbäret har redan blommat över nu men magnolian är fortfarande helt fantastisk!


Jag i fredags: blus: Sheinside, kjol: H&M.
Det är kjolen jag köpte förra helgen och jag är supernöjd med den. Den är jätteskön! Kanske lite kort dock... (^^;)


Jag slutade dock jobbet rätt tidigt och sen bar det av hem till Värmland! Det blev roadtrip med bror som följde med för att se min lägenhet innan jag flyttar därifrån...


På schemat i helgen stod att börja packa flyttkartonger. Insåg rätt fort att jag måste skaffa fler... De fylls ju upp på nolltid. Vi hann med ett besök hos far också och lunch i hans sommarstuga!



Jag i söndags omgiven av flyttkartonger: Shakira konsert-tisha med kofta och jeansshorts från H&M.


Det här inlägget tog sin lilla tid att skriva... så nu ska jag gå och äta lite innan det är dags för en av årets stora höjdpunkter att börja! Snart dags för eurovision!

1 kommentar:

  1. Åh, ja kungsträdgårdens träd verkar ju underbara! Har faktiskt inte varit där under blomning en endaste gång (är ju dock väldigt sällan i Sthlm, så det kanske inte är så konstigt)..

    SvaraRadera