19 mars 2013

Weekend i sthlm

Just nu sitter jag faktiskt åter hos min lillebrorsa i sthlm. Jag har varit här ovanligt mycket den senaste tiden. Det stora skälet till mitt besök denna gång är att jag fått jobb i en ort inte så långt härifrån och just nu jagar jag efter en ny lägenhet där. Igår hade jag en lägenhetsvisning och imorgon blir det ytterligare en. Förvånande nog så yr snön utanför fönstret här. Det började när jag körde in i sthlm igår, ingen vår i sikte än så länge. Tänk vilken skillnad det kan vara. Jag läste bakåt i min blogg häromdagen och insåg att våren hade kommit vid den här tiden förra året... Det var vårblommor och 15 grader (plus!) i bloggen för ett år sen!

Hur som helst tänkte jag att jag skulle berätta lite om mitt första sthlms-besök detta året. Det var i februari och var en ren nöjesresa, jag behövde umgås och träffa lite folk efter att ha suttit instängd arbetslös och vinterdeppig i min lilla lägenhet. Jag mobilbloggade lite från den där resan men tänkte att jag skulle skriva lite mer om helgen. Jag for hit en torsdag och hälsade på och fikade hos en kompis tills min bror slutade jobbet. På fredagen stannande jag hemma och sökte jobb tills brorsan slutade jobba. Sen for vi ut och hälsade på vår styvbrorsa!




Min styvbrorsa är även känd som sthlms tv-spels-spärris. Han lägger pärlplattor med tv-spelsmotiv som han sätter upp i kuren när han jobbar som spärrvakt i tunnelbanan. Hela hans lägenhet är inramad av första banan i Super Mario Bros 1! Just nu kan faktiskt allmänheten beskåda denna skapelse på Tekniska museet i sthlm. Den är del av en utställning som heter Ateljé dataspel som pågår fram till söndag (24 mars). Så är ni här så passa på! Själv tänkte jag åka dit imorrn kväll då det är fritt inträde. Verkar vara en hel del andra schyssta verk också!



Man måste ju käka något också och denna fredagskväll fixade vi pizza. Har i efterhand kommit på att detta blev sista gången jag använde mina grå princess mimi linser. Det har nu gått ett år sen jag skaffade mina första cirkellinser och de har nu passerat utgångsdatum. Otroligt vad tiden går fort.


Så här blev pizzan när den blev klar. Massa majs på, riktigt gott!


I affären hittade jag en billig överraskningspåse med Hello Kitty. Den innehöll lite godis och en pysselbok! ^^

Dagen därpå var det dags att åka på en kompis 30-årskalas. Jag körde samma outfit som nyår eftersom att ingen som var med denna kväll var med då. Det blev en väldigt trevlig kväll med massa nytt folk att socialisera med! ^^






De två sista bilderna togs när vi väntade på tunnelbanan. Jag hade från början tanken att de kanske skulle användas till en ny header. Tankar på detta finns fortfarande men jag kommer nog att använda bilder som inte känns så årstidsbundna. Jag har inte förändrat bloggens utseende alls sen jag startade den för ett och ett halvt år sen, så det börjar nog bli dags.

På söndagen tog jag det sedan lugnt hemma hos brorsan. Vi softade och lagade mat och gick ut på promenad. Han bor väldigt nära vattnet, superfint.






Det var väl typ det. Jag hade en riktigt mysig helg i sthlm. Nu ska jag ge mig ut i snön och se hur kallt det är idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar