2 mars 2013

På resande fot...

Jag har egentligen befunnit mig på resande fot i 1 ½ vecka nu. Imorrn ska jag äntligen fara hem till min lägenhet och kika om mina blommor överlevt... Men jag tänkte att jag innan dess skulle göra ett ordentligt blogginlägg om vad jag har haft för mig på sistone.

Mitt resande började som jag berättade förra veckan med att åka till Gbg. På fredagen for vi vidare ner till Halmstad och mormors begravning. Begravningen var väldigt fin som begravningar brukar vara. Jag inledde begravningen med att sjunga "Jag ger dig min morgon" med orgelkomp uppe ifrån orgelläktarn, detta efter önskemål från mormor. Det var fantastisk akustik i kapellet och jag vet inte om jag någonsin sjungit med sån inlevelse. Morfar och min bror berättade bägge att de hade gråtit floder när jag sjöng. Själv hade jag suttit uppe på läktaren och isolerat mig innan det började så jag grät tack och lov först när jag sjungit klart. Nedan en bild på mig uppe på läktarn strax innan det började.

 



Begravningsklädd teresian: hatt: Åhléns, jacka & väska: 109, halsduk: stickad av mamma, armvärmare: H&M, klänning: Lindex, skor: Scorett.

Vi stannade kvar i Halmstad hela helgen och umgicks med morfar, mammas syskon och kusinerna resten av helgen. Så här fin utsikt hade jag och min bror från vårt hotellrum!


 Vi inledde lördagen med ett besök på Amnestys loppmarknad. Bland väldigt mycket rent ut skit som de har där hittade jag en söt assiett och ett riktigt nostalgiseriealbum! Chinook indianflickan är en klassiker som jag lånade ex antal gånger på bibblan när jag var liten. Ett fynd för enbart 5 kr!! Nuförtiden läser jag mest manga (och mestadels på nätet) men jag är uppvuxen med serier och har älskat mediet sen jag var väldigt liten, jag läste serier redan innan jag faktiskt kunde läsa. Bland mina favoriter från barndomen finns Asterix, Lucky Luke, Bamse och Bibeln som tecknade serier (!).


Eftersom det förra lördagen var lilla prinsessan Estelles 1-årsdag så åt vi självklart prinsessbakelse när vi fikade, dagen till ära pyntad med en liten krona som det stod Estelle på! 


På söndagen åkte jag sedan med min bror när han for tillbaka hem till Sthlm eftersom att jag hade arbetsintervjuer inplanerade i de trakterna under veckan. Innan vi for hann vi dock med ett besök på Hallands konstmuseum. Just nu visar de originalteckningar av Sven Nordquist. Rekommenderas verkligen om ni är i Halmstad, fritt inträde. Allra bäst var självklart bilderna på Pettson & Findus!!


Väl i Sthlm hade jag under veckan två arbetsintervjuer, först på måndagen i Enköping (därav inlägget i måndags) och senare en i sthlm på onsdagen. När jag hade varit på mina intervjuer gjorde jag ett litet besök på SF-bokhandeln och handlade lite på deras bokrea. (Ja det blev ju inte bara på rean då...) Även om jag läser manga mestadels på nätet så är det alltid kul att ha en del i bokform också!


Inne på bokhandeln fick jag till min stora glädje syn på en jättesöt svensk gyaru. Hon hade fransar, cirkellinser och snygga kläder. Jag blev riktigt avundsjuk och kände mig som en riktig lurk. Jag hade ju varit på arbetsintervju och kände mig nästan osminkad, inte den bästa idén att ha värsta lösfransarna när man försöker skaffa jobb. Mamma skrattade när jag pratade om det och sa "Nä, chocka dem när de anställt dig!". Haha! Jaja nedan ser ni hur lurkig och missnöjd jag såg ut.;)


Jag kände mig lite snyggare när jag dagen därpå for hem till familjen i Kd!


Hemma i Kd rådde schlageryra, andra chansen i Melodifestivalen gick ju av stapeln här ikväll. Till och med statyn på torget hade blivit pimpad veckan till ära. (Statyn blev för övrigt utsedd till sveriges fulaste torgstaty i ett tv-program när jag var liten...)


Idag har jag vart med mamma och hennes man ner på stan och fyndat lite mer på bokrean. Idag blev det trädgårdsböcker! Jag har också köpt en ny jumper på Bikbok men den dyker väl upp i bloggen när jag använder den.



 Jag idag: tröja: sheinside, jumper: Lindex och shorts: H&M.


Eftersom att den sista lösnageln for av i morse så har jag ikväll målat naglarna. Lacket är ett OPI som jag fick i julklapp av lillebror! (Det var hans flickvän som valde tror jag.) Färgen heter princess rule!

Nu sitter jag ensam hemma framför tv:n och smaskar på lördagsgodis. Di gamle är på fest ikväll så jag sitter själv och vaktar huset. ^^ Melodifestivalen är slut och jag ser fram emot att cirkusen tar slut nästa vecka så att det äntligen avgörs vem vi skickar. Tror att jag håller tummarna för Yohio, men min magkänsla säger att Ralf Gyllenhammar har rätt stor chans. Vi får se vad det blir!


2 kommentarer:

  1. Hej sötnos! Det var länge sedan. Ledsen att höra om din mormor, hoppas du och familjen mår bra i övrigt. Hör av dig om du har vägarna förbi :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack gumman! Vi mår bra och morfar verkar ta det ganska bra också. Och själv har jag ett nytt jobb på gång! Ska definitivt höra av mig om jag är i krokarna! ^^

      Radera